Kisić Tepavčević o Holokaustu: Borba protiv zla u korenu bića Srbije

Vesti 27. jan 202213:37 > 16:28 11 komentara

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević izjavila je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, da je Srbija boreći se za mir, jednakost i ravnopravnost u Drugom svetskom ratu pokazala da je borba protiv zla u korenu njenog bića i da će tako biti zauvek.

Ona je položila venac na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu, u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu u Beogradu.

Povezane vesti

Ukazala je da se Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta obeležava kao sećanje na oslobođenje koncentracionog logora Aušvic i naglasila da je tada, pre 77 godina, vraćena silom oduzeta sloboda, nada, život.

„Danas se sećamo i svih žrtava Drugog svetskog rata, nasilja, užasa, stradanja i bezumlja, koje ne sme da se zaboravi i ne sme da se ponovi. Nikada više i nikome“, naglasila je Kisić Tepavčević i dodala da brutalni zločin nad Jevrejima predstavlja najveći poraz čovečanstva u čitavoj njegovoj istoriji.

Darija Kisić Tepavčević je rekla i da je Srbija uvek bila na strani slobode i na strani pravde, da se uvek suprotstavljala svakom obliku fašizma i antisemitizma.

„I danas, sa ovog stradalnog mesta, još jednom poručujemo da zaborav i ćutanje nikada nisu bili naša opcija“, poručila je Kisić Tepavčević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare