Ko su novi direktori javnih preduzeća u Beogradu

Skupština grada Beograda razrešila je, po skraćenom postupku i bez rasprave, 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, i izabrala njihove naslednike, glasovima 57 odbornika. Njihov mandat je oročen na godinu dana. Materijal sa predlozima je stigao na samom početku sednice. Više opozicionih odborničkih grupa je, pre same sednice, ocenilo da se imena kriju i da je ta tačka stavljena da bude po hitnom postupku čime je rasprava onemogućena.

Jedan broj direktora javnih gradskih preduzeća je smenjen, neko je ponovo izabran u funkciji vršioca dužnosti direktora, dok je deo njih podneo ostavku.

Ostavku je podneo direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ Strahinja Danilović, umesto koga je imenovan Radomir Vujadin.

Goran Dmitrović je podneo ostavku na mesto direktora „Infostana i tehnologije“, a zameniće ga Aleksandar Kemiveš.

Direktor „Beograd puta“ Ivan Tejić je razrešen, a naslediće ga Vuk Janković.

Razrešen je i direktor GSP „Beograd“ Radiša Momčilović, a imenovan je Zoran Šarac.

Izvršene su i promene direktora u Apotekarskoj ustanovi – Apoteka „Beograd“, Gradskom centru za socijalni rad, Prihvatilištu za odrasla i stara lica, kao i Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda.

Direktor „Gradskog stambenog“ Petar Andrijašević je podneo ostavku, a naslediće ga Aleksandar Jakšić.

Funkcije je razrešena direktorka „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ Dušica Anđelković, a imenovan je Milan Vranić.

Naslednik direktora „Puteva Beograd“ Dragana Đorđevića je Aleksandar Milentijević.

Stanko Kantar je podneo ostavku na mesto direktora „Beogradskog metroa i voza“, a naslediće ga Andrija Mladenović.

Navedeno je da je mandat prestao Vesni Tahov, direktorki „Urbanističkog zavoda Beograda“, a imenovan je Nikola Mijatović.

Na čelu „Sava centra“ kao v.d. direktora ostaće Đorđe Mazinjanin, piše u materijalu koji je podeljen odbornicima.

Šef odborničke grupe koalicije „Moramo“ Dobrica Veselinović je izjavio da je činjenica da su predlozi imena direktora koji se razrešavaju i imenuju stigla na samom početku sednice, posledica „unutarstranačkog raskola i da se još nije raščivijalo ko je u klanu Vesića ili Šapića“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare