Ko će i da li će potpisati premeštaj Milenkovića

Vesti 18. okt 202119:2027 komentara

Predlog načelnika policijske uprave za Beograd Veselina Milića za premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, koji je uhapsio Predraga Koluviju, i dalje nije aktiviran. Da bi se ključni inspektor, zadužen za narkotike u Beogradu, premestio u Odeljenje za ratne zločine, potreban je potpis direktora policije. Za N1 je potvrđeno da je Vladimir Rebić na dužem odmoru.

Umesto da mu danas u skladu sa pre tri godine uručenom medaljom za zasluge dozvole da nastavi da kopa po plantaži marihuane, traži mu se mesto u hladu. Za taj premeštaj u MUP-u se traži i validan potpis, pa inspektor Slobodan Milenković još uvek nije zvanično skinut sa slučaja Jovanjica.

Povezane vesti

„Par dana po otkrivanju Jovanjice, inspektor je priveden od strane sektora unutrašnje kontrole na poligraf i istog trenutka su krenuli pritisci na njega i traju dve godine, imamo isti modus operandi i onda će isti ovaj režim za dve godine da kaže Milenković je heroj i kako oni nisu znali“, ocenjuje Aleksandar Đorđević iz BIRN-a.

Đorđević kaže da je isti put već prošao i preminuli inspektor Dejan Jović u slučaju ubistva na šinama iz 2017.. Sektor unutrašnje kontrole je protiv njega vodio istragu, a tokom trajanja postupka degradiran je u službi, a sve zbog toga što je u tom slučaju povezao (Veljka) Belivuka i državu, a danas državni vrh brani Koluviju, zaključuje novinar BIRN-a.

Predsednik države slučaj Jovanjica definiše kao hibridni napad na instituciju predsednika države i bezbednosne službe.

„Šta imate da kažete o učešću vrha države u jovanjici na bilo koji način – nemate ništa“, poručio je Aleksandar Vučić.

Prema pisanju Nove, predlog o premeštanju Milenkovića je u više navrata slat na odobrenje, poslednji put pre nekoliko dana, ali je opet vraćen, jer je direktor policije na dužem godišnjem odmoru. Inače Vladimiru Rebiću se za tačno dva meseca završava mandat. Nova je pisala i da bi odluku o selidbi inspektora koji je uhapsio Koluviju trebalo da potpiše pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

Pošto je pre par meseci i inspektor Darko Đorđević koji je pisao prijave u slučaju Jovanjica 2, premešten u Odeljenje za ratne zločine, tražili smo i zvanično objašnjenje iz MUP-a zašto se najzaslužniji za otkrivanje Jovanjice, u trenutku kada su na tragu novih saznanja, skidaju sa slučaja i za sada ga nismo dobili.

Komentari

Vaš komentar