Ko je direktor koji na snimku napada radnicu – blizak prijatelj ministra sporta

Vesti 12. avg 202219:17 > 20:51 15 komentara

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog Drugom osnovnom javnom tužilaštvu za privođenje Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta, zbog napada na radnicu. Prema poslednjim informacijama koje su se pojavile u medijima, Bojović je uhapšen i saslušan zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Povezane vesti:

Muško lice sa snimka – direktor Zavoda za sport, Goran Bojović. Žensko lice na koje nasrće – njegova saradnica. Prosrtorije su Zavoda za sport i medicinu sporta. Lokacija – Košutnjak. Snimak sigurnosne kamere kaže da se incident dogodio krajem decembra 2021. godine. Video kruži društvenim mrežama, a zbog toga Više javno tužilašto saopštava:

„Po nalogu će postupati nadležno Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i sve druge neophodne radnje u ovom slučaju, u cilju utvrđivanja da li se u radnjama učesnika događaja stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“.

U medijima su se pojavile nezvanične informacije, prema kojima je Bojović istog dana kada je snimak procurio, a pre nego što su institucije reagovale, otišao u policijsku stanicu i tamo dao iskaz da ga ucenjuju snimkom na kom se vidi kako nasrće na jednu ženu. Nasilno ponašanje osudila je Zorana Mihajlović.

„Pitam se da li bi se tako ponašao da je preko puta njega muškarac i po kom osnovu misli da ima pravo da nasrće na bilo koga a posebno na ženu. Nadam se da će napadnuta žena prijaviti slučaj, a ako se to i ne desi, jer razumem da je istraumirana i u strahu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i javno tuzilastvo, mogu da odreaguju na ovaj snimak, imajući u vidu da je snimak dostupan javnosti i da se na njemu vidi fizički napad sa elementima krivičnog dela“, rekla je ona.

Reagovao je i ministar omladine i sporta.

„Svaki vid nasilja najoštrije osuđujem, posebno onaj nad ženama. Sinoć kasno sam dobio i video snimak, nakon čega sam odmah odreagovao i danas dao nalog za hitnu smenu Gorana Bojovića“, rekao je Vanja Udovičić.

Ministar je jedan od najbližih Bojovićevih prijatelja. Jedan do drugog su u svakoj prilici, što poslovnoj, što privatnoj.

Šta još o Goranu Bojoviću znamo? Mediji su pisali da je otpustio radnike koji su ga tužili za mobing, da je minstar Udovičić dozvolio da Zavod za sport plati 22 miliona dinara jer je Bojović ignorisao sudske odluke, ali i da je Zavod izdvojio skoro 140 miliona dinara za izgradnju veštačke stene za penjanje na Košutnjaku da bi, kako je sam rekao, svetska šampionka imala gde da vežba.