Ko razbacuje pileće nogice, glave i životinjske iznutrice po naselju Medaković

Vesti 26. jun 202214:45 komentara
N1

Stanovnici beogradskog naselja Medaković, gotovo svakog jutra, dan započinju neprijatnim prizorima ispred ulaza svojih zgrada, na parkinzima, automobilima, čak i na terasama. Prema tvrdnjama jednog od stanovnika Luke Jovanovića, izrečenih u Novom danu TV N1, službenici "Zoohigijene" redovno, u pola noći, ovim naseljem razbacuju pileće nogice, glave i životinjske iznutrice. Iako se obraćao nadležnim institucijama, ovaj problem nije rešen.

„Sve je počelo, otprilike, pre dve godine kad smo supruga i ja ovde kupili stan i doselili se. Bukvalno, odmah, prvog dana smo videli pored đubreta kojim je, inače, Beograd pretrpan, pileće nogice i glave, na različitim mestima, na vetrobranu, na terasi, ispred zgrade, na parkingu, zelenoj površini. Pitao sam komšije da li znaju o čemu se radi, odakle sve to stiže, oni su mi rekli da to noću neko raznosi, da su videli, ali da se plaše da reaguju“, rekao je Jovanović, koji je o tome obavestio Komunalnu miliciju, JKP Gradska čistoća, JKP Zelenilo Beograd, ali da ova preduzeća nisu ništa preduzela.

„Ja sam, naravno, pozvao Komunalnu miliciju, iz koje su mi rekli da oni nisu istražna jedinica, da možda neko hrani životinje na taj način. Zvao sam i ‘Čistoću’, pitali su me da li to zatičemo na betonu ili zelenoj površni, pa su me odatle uputili na ‘Zelenilo’, a oni su me vratili na ‘Čistoću’…“, priča Jovanović, koji je posle pokušaja da problem reši sa nadležnima, sa komšijama uzeo stvar u svoje ruke.

N1

„Onda sam se dogovorio sa komšijama da sačekamo tog nekog ko baca te nogice i da samostalno to očistimo, kao i đubre koje, inače, čistimo oko zgrade. Tako smo jedne noći dočekali lepo iznanađenje. Jednog jutra, u petnaest do pet, pojavilo se belo vozilo sa rotacijom iz kog je izašao čovek u uniformi, sa fluoerescentnim prslukom i kapom. Poželeo sam mu srećan rad i dobro jutro, pitao ga šta to radi, on mi je kazao da hrani mačke i prosuo je kantu pored mene.

„Pitao sam ga da li zna kolike se kazne za tako nešto i rekao da ću ga prijaviti Komunalnoj miliciji, na šta je on odgovorio da je radnik ‘Zoohigijene’ i da je sve to što radi legalno. Ja sam ga pitao zašto to radi preko noći, kad je sve legalno. On je rekao da mu je tako naređeno i da to radi već dvadeset godina“, ispričao je Jovanović za N1.

N1

Kako je istakao, on ne tvrdi da to zaista i jeste radnik „Zoohigijene“ ali da je, pošto se tako predstavio, ponovo zvao Komunalnu miliciju i obavestio predsednika njegove stambene zajednice, ali da nisu naišli na razumavanje nadležnih.

„To je kao borba sa vetrenjačama. Ništa se nije promenilo. Pričajući sa prijateljima, saznao sam i da se to dešava i u Šumicama, na Bulevaru, što znači da nismo jedini deo grada u kom se ovo dešava“, rekao je Jovanović.

TV N1 uputila je Veterini Beograd, odnosno Zoohigijeni pitanja – da li pileće glave, nogice i životinjske iznutrice na Medakoviću razbacuju njihovi službenici i koje će mere, u tom slučaju, preduzeti kako se to više ne bi dešavalo. Odgovora nije bilo.