Ko veruje, a ko ne Vučiću kada kaže da je tražio da sedi sam i iza svih u Davosu

Vesti 20. jan 202323:2139 komentara
Izvor: BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije

Niko od evropskih predstavnika ne bi stavio nekoga odvojeno da sedi, ali Vučić mora de neguje kult sebe kao žrtve, a EU kao nužnog zla. Vučić se bavi performansom i dok se bavimo time gde je seo, Srbija se zadužila 1,75 milijarde dolara u jednom danu, kažu sagovonici Danasa koje smo pitali veruju li predsedniku Srbije kada kaže da je sam tražio da sedi sam i iza svih na jednom od sastanaka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa panela o Zapadnom Balkanu iz Davosa, na kojoj sedi sam i iza ostalih učesnika, izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama. U izjavi za medije, predsednik je rekao da su ga molili da sedne u prvi red, ali da on to nije hteo.

Povezano:

Politikolog Mladen Mrdalj za Danas kaže da mu je zbilja teško da kaže i da ga ne bi iznenadilo da je Vučić sam zahtevao da sedi na tom mestu ili da se samo slikao u toj poziciji ne bi li pobrao simpatije svojih glasača kao neko ko je spreman da se ponižava zarad dobrobiti građana.

„Došli smo do tačke ispiranja mozga građana u kojoj su oni koji veruju Vučiću spremni da mu veruju sve, a oni koji mu ne veruju nisu spremni da mu poveruju ništa“, kaže on.

Poslanik DS Nebojša Novaković ukazuje da se Vučićeva spoljna, jednako kao i unutrašnja politika svode na teatralnost, nezrelost i jeftinu propagandu. „Pored toga, njemu je na organskom nivou muka od ideje da sedi sa komšijama iz regiona i pokuša da doprinese pomirenju i saradnji. Kad god je huškanje, mržnja i klevetanje tema, gledajte u prvi red i naći ćete Vučića. Niko od evropskih predstavnika ne bi stavio nekoga odvojeno da sedi, ali Vučić mora de neguje kult sebe kao žrtve, a EU kao nužnog zla. Verujem da ovde Vučić nije slagao, da je sam tražio da sedi odvojeno i to je velika stvar kada on uspe da ne slaže“, navodi on za Danas.

Ceo tekst pročitajte na danas.rs.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar