Koalicija „Biramo Zemun“: Otkazan prostor za tribinu u opštinskoj sali, zbog posete Vučića

Vesti 17. maj 202422:53 14 komentara
Biramo Zemun

Koalicija "Biramo Zemun" saopštila je da je otkazan prostor za tribinu "Brankov dan", koja je za večeras bila planirana i unapred zakazana u opštinskoj sali u Kosovskoj 9 u Zemunu, zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića lokalnim naprednjacima.

U saopštenju se navodi da su tribinu „Brankov dan“ organizovali prijatelji hroničara Zemuna Branka Najholda, kao i da je organizatorima javljeno da se termin otkazuje, uz molbu da se događaj pomeri za nekoliko dana.

„Sramno je da oni koji vode opštinu smatraju da je normalno otkazati tribinu o čoveku koji je zaslužan za našu sliku o Zemunu. Branko Najhold je govorio da biti Zemunac nije stvar krštenice nego stanje duha – oni koji smatraju da je normalno izbacivati tribinu o takvom čoveku iz našeg javnog prostora svakako nemaju duh Zemunaca“, izjavio je šef izbornog štaba koalicije „Biramo Zemun“ Miloš Janković.

On je dodao da je „važno i da građani Zemuna nisu podlegli ovom pritisku“, te da su se organizovali i pokazali solidarnost tako da je tribina premeštena u salu biblioteke, nekadašnju „Crnu mačku“

Lista „Biramo Zemun“, koja će biti osma na listiću za glasanje za lokalnu skupštinu, je sastavljena od Zeleno-levog fronta, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Ekološkog ustanaka, Novog lica Srbije i Političke platforme Solidarnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare