Koalicija NADA predlaže ponovno uvođenje Ministarstva za dijasporu

Vesti 12. jul 202210:32 4 komentara
Koalicija NADA
N1

Koalicija NADA zatražila je da se, u okviru nove Vlade Srbije, ponovo uvede Ministarstvo za dijasporu, u cilju većeg uključivanja državljana Srbije koji žive u inostranstvu u društveno-političke i ekonomske tokove u zemlji.

„Osim što su državljani, naši građani koji žive u rasejanju su i najveći investitori, jer se oko tri milijarde evra godišnje unese u Srbiju putem novčanih doznaka iz inostranstva, što je dvostruko više od ukupnih prosečnih godišnjih stranih investicija“, rekao je jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović.

On je ukazao da je ljudima iz dijaspore, s druge strane, mogućnost uključivanja u društveno-politički život u Srbiji gotovo ukinuta, čak i kada se radi o elementarnom pravu na glasanje na izborima, saopštila je koalicija NADA.

„Ministarstvo za dijasporu je potpuno neopravdano ukinuto i pokazalo se da je to dovelo do slabljenja veza sa našim sunarodnicima koji žive izvan Srbije. Oni su najbolji ambasadori naše zemlje u inostranstvu i ne smemo dopustiti da po inerciji postanu stranci, već ih treba uključiti u sve sfere života u Srbiji“, dodao je Mihailović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare