Jedinstvo u koaliciji „Srbija protiv nasilja“: Idu na sastanak o izbornim uslovima, insistiraće na ispunjenju zahteva

Vesti 10. apr 202419:33 > 20:11 88 komentara
Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

Koalicija "Srbija protiv nasilja" održala je sastanak u punom sastavu i donela odluku da prisustvuje sutrašnjem sastanku kolegijuma Skupštine Srbije.

Kako je saopšteno, postignut je i dogovor o zajedničkim ciljevima i insistiranju na sprovođenju svih preporuka ODIHR pre održavanja izbora.

Podsećamo, predsednica Skupštine Ana Brnabić, posle dva neuspela kolegijuma o izbornim uslovima, uputila je poziv opoziciji za novi sastanak, sutra u 10 ujutro.

Pored parlamentarnih stranaka, za sastanak u četvrtak poziv su dobile i organizacije civilnog društva – CeSID, CRTA, Transparentnost Srbija, kao i međunarodni partneri Srbije koji su do sada učestvovali na stastancima u vezi sa primenom preporuka ODIHR-a.

Razgovori vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova kroz primenu preporuka ODIHR prekinuti su, jer vlast nije prihvatila jedan od tri zahteva opozicije – da svi predstojeći lokalni izbori budu održani u istom danu. Zahtev za objedinjavanje lokalnih izbora opozicija je iznela jer, kako su naveli, sumnjaju da će vlast u Beograd doseljavati fiktivne glasače.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare