Kolaps na Divčibarama, hitna pomoć jedva stigla do povređene devojčice

Vesti 15. jan 202317:36 > 20:38 151 komentara
Milena Kuzmanović

Zbog nepropisno parkiranih automobila na glavnoj ulici kroz centar Divčibara vozilo hitne službe Doma zdravlja u Valjevu se u nedelju jedva probilo do povređene pacijentkinje koja se nalazila u hotelu „Pepa“.

Branko Petrović, zadužen za kontakte sa javnošču u valjevskom Domu zdravlja izjavio je za N1 da se vozilu Hitne službe pod intervencijom i sirenom probijalo kroz centar Divčibara, a da je deo puta do hotela „Pepa“ ekipa morala da pešači.

„Ekipa hitne službe otišla je na poziv iz hotela ‘Pepa’ gde se nalazila povređena H.I, dvanaestogodišnja gošća ovog hotela. Ona se u vožnji kliskom sudarila sa drugom devojčicom i zadobila blaže povrede glave, zbog čega je prebačena u Opštu bolnicu u Valjevo gde je radi praćenja zadržana na odeljenju“, rekao je Petrović i naglasio da je Hitna služba u nedelju imala čak tri intervencije na Divčibarama.

Milena Kuzmanović
Milena Kuzmanović
Milena Kuzmanović
Milena Kuzmanović

Branka Ilić, vlasnica hotela „Pepa“ rekla je za N1 da je reč o devojčici koja je na zimovanju sa majkom u organizaciji beogradskog Udruženja za zaštitu porodica izloženih nasilju „Dar“.

Ona je rekla i to da se ove zime u dane vikenda, zbog nepropisno parkiranih vozača, na Divčibarama jedva može funkcionisati.

Na pitanje da li na Divčibarama ima dovoljno parking mesta i da li saobraćajna policija reguliše saobraćaj u centru ovog planinskog turističkog centra, ona je rekla da u centru nema dovoljno mesta za parkiranje, a da novi parking u izgradnji još nije priveden nameni.

„Saobraćajna policija se sporadično pojavljuje, ali zašto je situacija ovakva i nemam baš odgovor“, rekla je Ilić.

Pored povređene devojčice, na ski stazi Crni vrh jedan dečak je zadobio povrede podlaktice i jedna sredovečna gospođa se isklazala i povredila u šetnji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare