Kolegijum ministra odbrane: Prioritet angažovanje 5.000 specijalaca

Vesti 31. jan 202314:2914 komentara
miloš vučević kolegijum
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

U 2023. godini težišni zadaci biće realizacija projekta 5.000 pripadnika specijalnih jedinica i preduzimanje svih mera na očuvanju mira i bezbednosti građana Srbije, zaključeno je na sednici kolegijuma ministra odbrane Srbije.

Članovi kolegijuma referisali su ministru Milošu Vučeviću o realizaciji zadataka iz svojih nadležnosti u prethodnoj godini, a na sednici je bilo reči i o težišnim zadacima u 2023. godini.

Zadaci u 2023. godini biće realizacija projekta 5.000 pripadnika specijalnih jedinica, preduzimanje svih mera na očuvanju mira i bezbednosti građana Srbije, intenziviranje rada na donošenju strateških i normativnih dokumenata te ubrzanje realizacije infrastrukturnih projekata za potrebe Vojske Srbije, dodaje se u saopštenju.

Na sednici kolegijuma rečeno je da su u proteklom periodu uspešno realizovani svi zadaci, a da će se nastaviti opremanje i ulaganje u naoružanje i vojnu opremu, intenziviranje obuke radi jačanja borbene gotovosti Vojske Srbije, kao i sa unapređenjem životnog standarda svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Komentari

Vaš komentar