Predragu Koluviji skinuta nanogvica

Vesti 16. jun 202321:45 > 22:11 209 komentara
N1

Predragu Koluviji, vlasniku imanja Jovanjica na kom je pronađana jedna od najvećih plantaža marihauna u Evropi, ukinuta je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta na teritoriji grada Beograda, uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja u nadležnu policijsku stanicu, potvrđeno je za N1 u Višem sudu u Beogradu.

Koluviji su, takođe, odlukom Višeg suda u Beogradu, privremeno oduzeta dva pasoša koja poseduje (srpski i nemački).

Prvooptuženi u slučaju Jovanjica boravio je u pritovru od 14. novebra 2019. do 24. septembra 2021, kada mu je pritvor zamenjen blažom merom zabrane napuštanja stana uz nošenje nanogvice do 15. juna 2023.

Podsetimo, u postupku „Jovanjica 1“ juče je svedočio inspektor i šef operative Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić.

On je rekao da Jovanjica nije afera, već fabrika za proizvodnju skanka, kao i da inspektorima nije bilo prijatno da uhvate „državu i državne organe u kriminalu“.

Rekao je i da je Bratislav Gašić, koji je u to vreme bio direktor BIA, tražio da se sa Jovanjicom ne izlazi u javnost.

Mitić je rekao i da je Koluvija, prilikom pretresa imanja Jovanjica, sve vreme pokušavao da fascinira inspektore svojim kontaktima iz bezbednosnih struktura, kao i da je otvorio telefon i pokazivao mu konverzacije sa pripadnikom BIA Aleksandrom Tošićem i Bratislavom Gašićem.

„Ja nikad pre nisam video tako neformalno komuniciranje između osobe iz bezbednosnih struktura i čoveka iz kriminogene sredine, kaou porukama između njega i Bratislava Gašića. U tim porukama sam video prisnost i bliskost između njih dvojice, ali i da su komentarisali ljude iz opozicije, koje ja po imenu neću pominjati kako ne bih politizovao ovaj slučaj“, rekao je Mitić.

Gašić je znao da je Koluvija donator BIA. Meni je to bilo neverovatno saznanje da je donator BIA jedan narko-diler, dodao je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare