Kombank dvorana: Koncerti „Crvene jabuke“ održani u skladu s propisanim merama

Vesti 10. mar 202117:20 > 17:26 10 komentara
Kombank dvorana / Crvena jabuka koncert

Kombank dvorana saopštila je da su dva muzička nastupa grupe "Crvena jabuka" održana u toj dvorani 8. i 9. marta sprovedeni po svim propisanim epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ranije danas je izjavila da je za "svaku osudu" održavanje koncerta grupe "Crvena jabuka" u Kombank dvorani u Beogradu,

Događaji 8. i 9. marta održani su od 19 do 21 sati u skladu sa svim važećim propisanim merama, navela je Kombank dvorana.

„Drugi događaj koji je bio zakazan za nedelju (7. marta), kada su uvedene posebne mere od strane Kriznog štaba, uredno je pomeren na utorak 9.marta, čime je poštovana procedura odlaganja samog događaja. Podsećamo da Kombank Dvorana nije radila oba dana vikenda zbog tada uvedenih mera od strane kriznog štaba za dane vikenda“, navodi se u saopštenju.

Kombank dvorana / Crvena jabuka koncert

U skladu sa tim, događaj je održan 9. marta s početkom u 19 sati uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, na ulazu dvorane je merena temperatura, dezinfikovane su ruke, na displejima u samom holu i sali tokom koncerta je sve vreme bilo istaknuto obaveštenje: Molimo vas da poštujete sve epidemiološke mere – držite distancu, nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Kako se navodi, između svih posetilaca, koji nisu došli zajedno, bila su automatski blokirana dva prazna mesta, iako mere nalažu da to bude jedno mesto, a sedam kovid redara je sve vreme opominjalo sve one koji su pokušavali da skinu maske.

Na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 članom 10, navodi Kombank dvorana, definisano je da se prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno je najviše 500 posetilaca istovremeno, i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno, takođe članom 14. stav 4. Propisano je radno vreme ustanova kulture do 21h.

Kombank dvorana / Crvena jabuka koncert

„Na osnovu važeće uredbe, savesno i kako to zakon nalaže do kraja su ispoštovane sve propisane mere“, dodaje se.

Kapacitet Dvorane je 1.382 sedišta, a po aktuelnim merama dozvoljena je polovina kapaciteta sale, do maksimum 500 mesta. Događaj je završen u 20.50 sati, odnosno pre 21 sati, nakon čega je objekat ispražnjen i zatvoren, navodi se u saopštenju.

„S obzirom da ne postoje nove mere, mi u potpunosti poštujemo aktuelne važeće mere, a u prilog tome govori to da smo u prethodna dva vikenda bili u potpunosti zatvoreni i da već 12 meseci jedva održavamo kontinuitet rada iz poštovanja svih propisanih mera“, zaključila je uprava Kombank dvorane.

Uz saopštenje Kombank dvorana prosledila je i fotografije sa događaja.

Brnabić je ranije danas rekla i da će se obaviti razgovori sa Gradom Beogradom i insistirati da se svi takvi koncerti otkažu.

„To je suprotno svim pravilima i svim merama. I videćemo, naravno, da organizatori budu adekvatno kažnjeni“, rekla je Brnabić i dodala da to ne spada u kulturnu manifestaciju, čije održavanje je dozvoljeno.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare