Komora predložila Gostiljca za člana VSS, Dobričanin za Državno veće tužilaca

Vesti 06. feb 202118:31 > 18:54 31 komentara
Shutterstock

Kako N1 saznaje, Upravni odbor Advokatske komore Srbije predložio je advokate Viktora Gostiljca i Zoru Dobričanin Nikodijević za članove Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, a na nekoj od narednih sednica poslanici u Skupštini Srbije će odlučiti da li će im dati poverenje.

Gostiljac je predložen da bude član Visokog saveta sudstva, a Dobričanin da predstavlja advokate u Državnom veću tužilaca.

Podsetimo, Gostiljac je osim kao predsednik Advokatske komore Srbije u javnosti poznat i kao branilac Dragana Đurića, osuđenog za ubistvo petnaestogodišnje Tijane Jurić. Gostiljac je i branilac u postupku paljenja kuće novinara Žig infa Milana Jovanovića, on brani jednog od optuženih, bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

Zora Dobričanin je branilac optuženih u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, a poznata je i kao branilac Predraga Koluvije, optuženog da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu na imanju kompanije Jovanjica.

Inače, član i Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca je još jedan Koluvijin branilac, reč je o Vladimiru Đukanoviću, funkcioneru Srpske napredne stranke koji je i predsednik Skupštinskog odbora za pravosuđe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare