Komšije o herojskom činu mladića koji je pokušao da spasi decu u Novom Pazaru

Vesti 05. mar 202314:41 23 komentara

Četvoro dece, starosti od šest meseci do pet godina, stradalo je u požaru u stanu u stambenoj zgradi u Novom Pazaru. Vatrogasci su dobili poziv u 7.24 i posle jednog minuta već su bili na licu mesta u Ulici 12. srpske brigade, ali se požar već poprilično razbuktao. Deca su oko 7.45 dovezena u bolnicu bez znakova života, osim jednog deteta koje ni posle reanimacije lekari nisu uspeli da spasu. Alma Klimenta, koja je bila očevidac celog događaja, za N1 opisuje akciju spasavanja, posebno ističući hrabrost jednog mladog vatrogasca.

„Dečko se bez razmišljanja popeo, sekirom je razbio prozor, toliko je dim krenuo crni iz te sobe, ali on je bez razmišljanja bukvalno ušao unutra, čak se i eksplozija neka čula, da smo svi ostali bez teksta, jer nismo ni znali da li je živ, jer ne znamo šta se dešava u stanu“, kaže Klimenta.

POVEZANE VESTI:

Zatim je, kako je dodao, počeo jedno po jedno dete da iznosi kroz prozor i dodaje svom kolegi. Hitna pomoć decu odmah prevezla u bolnicu.

„Posle su došli po roditelje, šta je sad bilo u tom istom momentu, mi nismo mogli da znamo, tek smo naknadno saznali da deca nisu preživela, šta je sa roditeljima ne znam, ali uglavnom dečko koji je bez razmišljanja o svom životu, da bi spasio druge živote, uleteo unutra – zove se Arslan Arslanović, to sam pitala njihove kolege – i znam da je kasnije završio gore u bolnici, da li na kiseoniku, verovato se nagutao dima, tako da želim njemu brz oporavak i svaka mu čast“, poručuje Klimenta.

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefćet Hajrović izjavio je novinarima da je od četvoro dece koja su jutros stradala u požaru, troje dovedeno u ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

Roditelji dece su, prema njegovim rečima, hospitalizovani. Otac je životno ugrožen i zbog težine povreda prebačen na dalje lečenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odeljenju Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare