Kon: Postojeće mere da ostanu nepromenjene do kraja januara

Vesti 15. jan 202110:13 7 komentara
Tanjug / Nikola Anđić

Verovatno će u Kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali mislim da sad o tome nema ni govora, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon koji veruje da će mere koje su na snazi ostati nepromenjene do kraja januara.

Kon je za Kurir rekao da se i dalje beleži veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, te da se ne može govoriti o brzom popuštanju mera.

„Beograd ima oko 600 novozaraženih na dnevnom nivou. To je visok broj. Dakle, ne možemo govoriti o nekom brzom popuštanju. Treba da se, ukupno gledano, spustimo na dvocifren broj da bismo uopšte mogli da pričamo o tome, a mi smo još na četvorocifrenim brojevima, tako da smo još daleko od toga“, ukazao je Kon.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, produženja radnog vremena za neke objekte će biti, ali, verovatno, „uz žestoko protivljenje medicinskog dela kriznog štaba“.

Kon veruje da će odziv na vakcinaciju biti još veći i da se pripremaju vakcinalni punktovi i veliki centri, kao što će biti Sajam, kao i ekipe u okviru domova zdravlja.

„Tu ima mnogo posla, koji se obavlja i sada dok još nema velikog broja vakcina“, rekao je Kon, koji građanima savetuje da se odluče za prvu vakcinu koja je dostupna i do koje mogu da dođu, kako bi što pre dobili zaštitu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare