Konferencija u znak sećanja na Predraga Marića

Vesti 16. sep 202108:551 komentar
Izvor: MUP Srbije

Vršilac dužnosti načelnika Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da su elementarne nepogode postale svakodnevica i da je jedan od osnovnih zadataka svakog društva jačanje kapaciteta u toj oblasti kako bi se umanjile posledice i spasili ljudski životi, saopštio je MUP.

Čaušić je na konferenciji organizovanoj u znak sećanja na preminulog načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića, naglasio da vatrogasno-spasilačka služba neće zaboraviti tvorca i vizionara moderne službe kakav je danas Sektor za vanredne situacije.

Luka Čaušić
MUP Srbije

Na konferenciji „Uloga, prava i dužnosti subjekata sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama“, organizovanoj kao deo programa povodom Dana Sektora za vanredne situacije, učesnici u sistemu zaštite i spavanja razmeniće iskustva i pokušati da dođu do novih odgovora na vanredne situacije, istakao je on.

Na konferenciji su učestvovali svi relevantni činioci Srbije koji su deo sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama, naveo je MUP.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić preminuo je 25. januara ove godine od posledica koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar