Kongresmeni upozoravaju na Vučića, a sve što on ima da kaže je – Đilas i Šolak

Vesti 07. nov 202119:06 > 08. nov 2021 09:18 134 komentara

Pismo grupe kongresmena upućeno predsedniku Amerike Džozefu Bajednu u kojem se predlaže blokada imovine i zabrana putovanja onima koji destabilizuju Zapadni Balkan, a predsednika Srbije optužuje za produbljivanje korupcije i pritisak na medije, izazvala je lavinu reakcija predstavnika vlasti. Deo njih, pritom, prenebregava činjenicu da se u pismu govori o sankcijama prema pojedincima, i rečnikom iz devedesetih tvrdi da se sankcije uvode Srbiji, a da iza svega stoje opozicionar Dragan Đilas i suvlasnik Junajted grupe Dragan Šolak. Optužbe na njihov račun iznosi i predsednik Srbije, koji za sebe tvrdi da nije destabilizujući faktor i da nema račune koji bi mu mogli biti blokirani.

Đilas i Šolak imaju račune, blokirajte njih, Đilas i Šolak ne mare da li je Srbija bombardovana ili nije, Đilas i Šolak hoće da me sruše – tako je predsednik Srbije odgovarao na gotovo sva pitanja novinara nakon što je primio treću dozu vakcine.

„Meni da zamrznete račune!? Pa, nisam ja Đilas i Šolak, ja nemam ni jedan račun van zemlje. Šolak i Đilas nemaju ništa, Srbija ih ne interesuje. Izgleda neko gubi mnogo para, milijarde evra, da nije to vlasnik vaše kuće Šolak i Đilas“, kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI:

Sa druge strane nalazi se on, predsednik Srbije koji se kako kaže bori za svoj narod, održava mir i stabilnost i tako će i nastaviti.

„Pa makar bio i Robin Hud iz jednog malog naroda koji se borio za svoj narod. Svi prethodnici moji nisu imali toliko susreta sa svetskim liderima kao ja, svi oni zajedno. Ja sam predsednik slobodarskog naroda“, poručio je.

U pismu kongresmena koje je izazvalo burne reakcije predstavnika srpske vlasti navodi se da je predsednik Srbije produbio korupciju i da vrši pritisak na medije.

Može Vučić sebe da predstavlja i poredi sa Robinom Hudom povodom nabavki respiratora ali to svakako neće sprečiti Amerikance da u javnosti počnu da iznose podatke koje inače dugo imaju, ocenjuje spoljnopolitički komentator Boško Jakšić.

„Šta je sa Telekomom koji se pominje, šta je sa 24 privatizacije, i to je taj zaokret, jer su u Vašingtonu, a moglo bi da se očekuje i u Briselu, dugo ćutali o onome što znaju“, podseća Jakšić.

Naprednjaci pismo prevode u svom saopštenju rečima da Đilas i Šolak traže sankcije i bombardovanje Srbije. Za to vreme predsednik ima odgovor za sve optužbe.

„Kao dokaz za korupciju vidim da mi se zamera što sam nabavljao respiratore… Super, ja sam kriv za to, to nije nikakva korupcija već moje borbe. Srbija je apsolutno stabilizujući faktor u regionu, što je potvrdio i gospodin Eskobar, po pitanju Republike Srpske i svega drugog, ako hoćete da se Srbija odrekne svog naroda svuda i time bi postala stabilizujući faktor, ja to takođe neću“, naveo je Vučić.

Presednik zna i ko su kongresmeni koji traže zamrzavanje imovine u inostranstvu svih onih koji su destabilizatori.

„To su albanski lobisti, oni koji su podržavali bombardobanje i agresiju na našu zemlju, podržavali su rezolucije po kojima su Srbi genocidan narod, oni koji su podržavali sankcije protiv Srba“, tvrdi Vučić.

Nekoliko dana pre potpisa na pismo, kongresmen Džim Kosta razgovarao je sa ambasadorom Srbije u Americi Markom Đurićem. Kao odgovor na njihove zahteve predsednik Vučić najavljuje srpsku rezoluciju koju će potpisati, kako tvrdi, mnogo više kongresmena u Sjedinjenim Državana.

Komentari (134)

Vidi sve komentare