Kongresmenka Teni: Situacija na severu Kosova razlog za duboku zabrinutost

Vesti 11. dec 202210:12 7 komentara
Klaudija Teni
printscreen/FOX News

Pogoršanje situacije na severu Kosova predstavlja razlog za duboku zabrinutost, izjavila je kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom Kongresu Klaudija Teni.

Klaudija Teni je za Srpski radio Čikago rekla da se aktuelni sporovi između strana moraju rešiti mirnim putem.

Povezane vesti

„Sada bi trebalo da dođe vreme da se prekinu bilo kakve unilateralne akcije, koje bi mogle da dodatno izazovu tenzije i da se još jednom potvrdi posvećenost diplomatiji vraćanjem za pregovarački sto u dobroj veri“, poručila je kongresmenka, a preneo RTS.

Ona je ponovila poziv administraciji americkog predsednika Džozefa Bajdena, Evropskoj uniji i drugim regionalnim akterima da udvostruče diplomatske napore kako bi doveli strane da zajedno nađu mirno rešenje za tekući spor, uz obezbeđivanje zaštite prava manjinskog stanovništva.

„U skladu sa tim, ponavljam svoj poziv kao kopredsedavajući Kokusa Kongresne Srbije da Bajdenova administracija, Evropska unija i drugi regionalni akteri udvostruče diplomatske napore da okupe strane da se mirno rešiti spor koji je u toku, uz obezbeđivanje zaštite prava manjinskog stanovništva“, poručila je kongresmenka Teni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare