Konkurs za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece u Zrenjaninu

Vesti 19. feb 202412:08 1 komentar
Shutterstock/Africa Studio

Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji tog grada.

Na taj način biće omogućeno ostvarivanje prava za lečenje maloletne dece, nabavku pomagala, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura u Srbiji i inostranstvu, kao i za obezbeđivanje lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji uz angažovanje inostranog zdravstvenog stručnjaka.

Zahtev se može podneti za lečenje, lekove, medicinske procedure, dijagnostike i pomagala koja se preporučuju, naučno su dokazana i prihvaćena u praksi, kao i za ona koja ne predstavljaju eksperimentalne oblike lečenja.

Visina finansijske podrške se na predlog komisije i obrazloženu ocenu i mišljenje utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju i maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu, i isplaćuje se u jednokratnom iznosu.

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava za tu namenu, a rešenje se donosi u roku od 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare