Konstrakta sa decom iz Dečijeg sela pravila novogodišnje čestitke

Vesti 22. nov 202212:45 0 komentara
sos-decijasela.rs

Umetnica Ana Đurić - Konstrakta posetila je Centar za podršku porodici Fondacije SOS Dečija sela Srbija u Nišu i zajedno sa mališanima, korisnicima usluga tog centra, napravila novogodišnje čestitke, saopštila je Fondacija.

Rado sam se odazvala pozivu za radionicu sa mališanima u Nišu. Osim toga, imala sam priliku da se detaljnije upoznam sa programima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Ono što mi se čini važnim je upravo njihov rad na prevenciji i fokus na porodice u riziku, rekla je Konstrakta.

Zahvalna sam deci na divnoj radionici na kojoj smo pravili novogodišnje čestitke i volela bih da doprinesem vidljivosti ove Fondacije, ne samo oko Nove godine, kada smo svi inspirisani da pomognemo, već i čitave godine, jer je kontinuirana podrška najvažnija, izjavila je ona.

Osim što su napravili čestitke sa likom Deda Mraza,tokom radionice se i pevalo i delili su se autogrami, naveeno j u saopštenju.

Centar za podršku porodici u Nišu postoji još od 2013. godine i prvi je takav centar Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Osim u Nišu, ovakvi centri postoje i u – Gadžinom Hanu, Obrenovcu, Zemunu, Kraljevu, Čačku, Trsteniku, Raški i Vrnjačkoj Banji. Centri sprovode Program „Jačanje porodice“ i pružaju edukativnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku porodicama u riziku.

Cilj programa je očuvanje porodice, da se obezbede uslovi za bezedan rast i razvoj i spreči izdvajanje dece u alternativnu brigu, a do sada je u tome podržano više od 900 porodica sa preko 2000 dece i mladih i 1.500 odraslih u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!