Kosovo: Samoopredeljenje nigde nije pobedilo bez drugog kruga lokalnih izbora

Vesti 18. okt 202108:097 komentara
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Sa prebrojanih više od polovine glasačkih listića, izgleda da su u 19 opština na Kosovu izabrani gradonačelnici i to u prvom krugu lokalnih izbora, piše Kossev.

Povezane vesti:

Iz dosadašnjih rezultata objavljenih na veb stranici Centralne izborne komisije, Dečane, Kačanik, Južna Mitrovica, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, Obilić, Peć, Srbica, Štrpce, Suva Reka, Uroševac, Zubin Potok, Zvečan, Đeneral Jankoviči, Ranilug, Parteš i Severna Mitrovica će rešiti pitanje gradonačelnika, javlja Kossev pozivajući se na Gazetu ekspres.

Od 19 opština u kojima prema dosadašnjim rezultatima neće biti drugog kruga, Samoopredeljenje nije pobedilo ni u jednoj.

Prema rezultatima u opštinama u kojima nema očekivanog drugog kruga, PDK vodi ispred drugih albanskih stranaka – prvi su u Uroševcu, Južnoj Mitrovici, Srbici, Kačaniku i Đeneral Jankoviću.

LDK će u međuvremenu, prema ovim rezultatima, pobediti bez drugog kruga u Peći i Lipljanu, dok će AAK u Dečanima i Suvoj Reci.

Kandidati Srpske liste proglasili su pobedu u nedelju uveče u svih deset opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu.

Komentari

Vaš komentar