Kosovska kriza „na pauzi“, Vučić kao lider „u zemlji Asteriksa i Obeliksa“

Vesti 31. dec 202219:19 103 komentara

Uoči Nove godine nakratko su utihnule i političke krize, uključujući i onu na Kosovu. Prema rečima predsednika Srbije, Priština i dalje igra slanjem pa povratkom Kosovske policije iz južne u severni deo Mitrovice. Najavljuje i burnu narednu godinu, koja će, prema njegovom mišljenju, proći u pokušajima njegovog rušenja.

Umesto na barikadama, sa porodicom i prijateljima će praznike provesti i Srbi sa severa Kosova. Na pauzi je i kosovska kriza.

Prema rečima predsednika Srbije, ova poslednja je rešena celonoćnim razgovorima o tome da reč barikade uđe u saopštenje Evrope i Amerike, te da KFOR izađe sa saopštenjem u vezi sa Kosovskim bezbednosnim snagama.

POVEZANA VEST

Vučić dodaje da se Albanci 20 dana, kako kaže, nisu zaleteli jer bi naišli na „veom tvrd orah“, odnosno „zbog žestokog otpora naroda“.

U novogodišnjem intervjuu najavio je šta će se, prema njegovom mišljenju, dešavati u predstojećoj 2023. godini.

„Oni će da rade na mom rušenju cele naredne godine i na rušenju srpskih rodoljuba na Kosovu i Metohiji uz sve svoje agente. Koji će da govore, da kriminalizuju Srbe na Kosovu i Metohiji i da govore sve protiv njih, da probaju da sruše državu. I to je sve ok. Ali da bih ja pred novu godinu dao ljudima nešto malo dobre volje – sačuvali smo mir“, izjavio je Vučić.

Kaže da se i nekim drugima ne isplati da ne čuvaju mir, ne precizirajući ipak na koga tačno misli.

„To je sve što imam da kažem. Zato im je lakše da ulože veliki novac u moje rušenje. Na njihovom mestu bih i ja to uradio da vam iskreno kažem“, kazao je.

Praznične dane treba iskoristi za opuštanje pa zašto po strani ne staviti i lažnu skromnost.

„Evo rodio se jedan mali lider u zemlji Asteriksa i Obeliksa, ima jedno malo pleme Gali u Evropi koje je rešilo da bude slobodno i slobodarsko i koje ne zarezuje dva posto ni Edvarda Džozefa ni standard“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je i ove godine bio sveprisutan, ocenjuje urednik dnevnog lista Danas. Poželeo mu je da postane malo tolerantniji na medije jer, kako kaže, nije normalno da nekoga svi vole te da takva osoba ne postoji. U pismu Deda Mrazu Petrović je zatražio i nekog novog lidera koji bi ljudima ulio nadu.

„Ili da se on sam kandiduje na izborima, pošto očigledno je ova godina dokazala da naši…da većina srpskog naroda, koja je na izborima u aprilu glasala za Vučića, to je oko 60 odsto, vole te ljude koji dolaze iz hladnijih krajeva. Vučić je došao iz frižidera, pošto je to bio lajt motiv njegove kampanje a Deda Mraz dolazi iz Laponije“, rekao je Petrović.

Ako je sudeći po odlazećoj i pre otvaranja poklona se može naslutiti i predstojeća politička godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare