Kosovska policija: Demonstranti pokazali nasilje, upravljamo situacijom

Vesti 29. maj 202309:28 4 komentara
N1

Kosovska policija saopštila je da "upravlja situacijom koju su stvorili protesti Srba na severu", uz napomenu da su "demonstranti pokazali nasilje".

Policija je saopštila da se u Leposaviću, Zubin Potoku i u Zvečanu održavaju protesti, dok je ispred opštine Zvečan „pokušano da se pređe bezbednosni kordon kako bi se da nasilno ušlo u objekat“.

„Policijsko angažovanje na sprovođenju javnog reda i bezbednosti, obezbeđivanju bezbednosti građana, slobode kretanja, kao i preduzimanju policijskih mera u skladu sa situacijom i dešavanjima na severu zemlje, i dalje će ostati među primarnim ciljevima i zadacima Policije Kosovo“, navedeno je u saopštenju.

Policija je pozvala građane da budu oprezniji prilikom pozivanja na proteste, da mirno protestuju „i da ne nasedaju na moguće provokacije, ma kakve one bile“.

Pročitajte još

„Demonstranti su se organizovano okupili ispred objekata severnih opština kao što su Leposavić, Zubin Potok i Zvečan da protestuju. Ispred objekta opštine Zvečan, demonstranti, pokazujući nasilje i bacajući suzavac, pokušali su da prođu kordone bezbednosti da bi nasilno ušli u objekat opštine, tako da je policija bila prinuđena da koristi legalna sredstva, poput (biber) spreja, da zaustavi demonstrante i stavi situaciju pod kontrolu“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare