Kosovska policija: Liturgija u Prištini nije bila najavljena

Vesti 02. jun 202214:58 > 14:584 komentara
Izvor: Shutterstock/ilustracija

Pošto je prištinski paroh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Staniša Arsić rekao da policija nije dozvolila današnju liturgiju u crkvi Hrista Spasa u kampusu Univerziteta u Prištini, kosovska policija saopštila je nije bilo najavljenih aktivnosti - osim liturgije u crkvi u selu Devet Jugovića pored Prištine.

„Što se tiče zahteva za bilo kakvu versku aktivnost, osim liturgije pravoslavne crkve koja se još uvek održava u selu Devet Jugovića u opštini Priština, nemamo druge najavljene aktivnosti. Ova aktivnost je najavljena i policija prati događaj kako bi se olakšao njegov normalan tok“, rekli su iz policije za portal koha.net.

Iz kosovske policije su potvrdili da je njihova patrolna jedinica jutros oko 4.30 zastavila automobil sa tri osobe, koje su posle provere puštene da nastave dalje.

Mediji su preneli izjavu paroha Staniše Arsića da je kosovska policija jutros zabranila služenje liturgije u hramu Hrista Spasa u Prištini povodom praznika Spasovdana.

„Jutros oko pola pet, sveštenstvo iz crkve Svetog Nikole je krenulo da služi svetu liturgiju povodom Spasovdana u hramu Hrista Spasa u Prištini, međutim, nakon što nas je policajac legitimisao, zabranio nam je da otključamo crkvu, nakon čega je veći broj policajaca – jedan korodon od osam policajaca bio kraj nas, a s druge strane smo primetili još dva automobila sa policijom kako bi sprečili da održimo liturgiju“, kazao je Arsić.

Komentari

Vaš komentar