Kosovska policija: Situacija na severu mirna, ali krhka

Vesti 30. maj 202312:51 21 komentara
N1

Bezbednosna situacija na severu Kosova i dalje je napeta nakon akata koje su juče pokazali nasilni srpski demonstranti, ocenila je kosovska policija.

„Pozivajući se na okolnosti i dešavanja koja su se desila juče, demonstranti, pojedinci i kriminalne grupe, ispoljenim ekstremnim nasiljem, doveli su do eskalacije bezbednosne situacije na severu zemlje i degradacije do tačke ugrožavanja života ljudi, uključujući i živote službenika bezbednosnih institucija. Protesti u tri opštine na severu zemlje, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, nastavljaju se danas u blizini opštinskih objekata, trenuta procena je da je situacija mirna, ali krhka“, navedeno je u izveštaju kosovske policije.

Policija nastavlja sa obavezama u obezbeđivanju bezbednosti i nesmetanom odvijanju protesta, kao i da koordinira aktivnosti sa KFOR-om i relevantnim institucijama, dodali su u saopštenju.

„Ujedno, policijske jedinice preduzimaju sve istražne radnje u vezi sa jučerašnjim slučajevima i razvojem događaja. Kosovska policija i danas poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na pozive na nasilne proteste i provokacije bilo koje prirode“, naveli su iz kosovske policije.