Kosovska policija tvrdi da je pucala jer je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo

Vesti 23. jan 202314:3568 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Kosovska policija (KP) saopštila je da je na kontrolnom punktu pokušala da zaustavi vozilo koje je udarilo u kola KP i da su policajci pucali jer im je na taj način bio ugrožen život.

Kancelarija za KiM je ranije danas saopštila da su specijalne jedinice ROSU pucale u vozilo u kom su se nalazili Srbi, kao i da je jedan od njih ranjen.

Pročitajte još:

„Danas, u Bistrici Leposavića, na punktu je bila raspoređena po službenoj dužnosti jedna policijska jedinica u cilju održavanja javnog reda i bezbednosti, kao i sprečavanja kriminalnih radnji i šverca. Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu je prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo Kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su, da bi neutralisali opasnost po njih, pucali iz vatrenog oružja“, stoji u saopštenju KP.

Kako dodaju, osumnjičena lica su zajedno sa svojim vozilom napustili mesto događaja, dok se uviđaj u vezi sa slučajem obavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Komentari

Vaš komentar