Kosovska policija: Zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak, nema povređenih

Vesti 31. jul 202219:47 > 21:05 69 komentara
jarinje
N1

Kosovska policija je saopštila da su prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prelaza. Policija navodi i da nema zvaničnih informacija o bilo kakvim povredama građana ili policijskih službenika i apeluje na sve medije i građane da ne nasedaju na lažne vesti.

Kosovska policija navela je u saopštenju izdatom oko 21 sat da se prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, nastavljaju blokade puteva na više različitih lokacija na severu Mitrovice u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, koji su zatvoreni za saobraćaj.

„Za sada nema zvaničnih informacija o bilo kakvim povredama građana ili policijskih službenika, stoga pozivamo i apelujemo na sve medije i građane da ne nasedaju na informativno-lažne vesti, koje imaju tendenciju da destabilizuju situaciju i stvaraju paniku“, piše u saopštenju.

Policija Kosova, kako se dodaje, nastavlja svoje obaveze prema policijskim jedinicama, u obezbeđivanju bezbednosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbednosti.

Ranije je policija na zvaničnoj Facebook stranici izvestila i o zatvaranju prelaza Jarinje i Brnjak:

#related-news_0

Posle najave Prištine da u ponedeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, građani sa severa Kosova nam javljaju da se na više lokacija na severu Kosova postavljaju barikade. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

„Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno niti postoji takva namera“, za Kossev je kazao Besim Hoti.

Prethodno su se u severnom delu Kosovske Mitrovice oglasile sirene za uzbunu, javila je reporterka N1. U međuvremenu, sirene su se začule i u Zubinom Potoku i Leposaviću. Posle gotovo tri sata, sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici je prekinuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare