Kosovski ministar odbrane u Albaniji: Nepravedno su postavili granicu između nas

Vesti 26. nov 202220:4120 komentara
Izvor: N1

Uoči državnog praznika Albanije – Dana zastave, pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) i Vojske Albanije sprovode zajedničke aktivnosti. „Zajedno smo jači“, poručio je kosovski ministar odbrane Armend Mehaj koji takođe boravi u ovoj zemlji, a gde je posetio porodicu bivšeg pripadnika OVK.

U Albaniji se 28. novembra obeležava 110. godišnjica nezavisnosti, uoči ovog praznika kosovsko i albansko ministarstvo odbrane sprovode zajedničke aktivnosti.

„Zadovoljstvo mi je da sa vama podelim fotografije sa aktuelnih aktivnosti koje zajedno sa našom braćom i sestrama Republike Albanije sprovodimo u akademiji, školama i vojno profesionalnim centrima oružanih snaga Republike Albanije“, poručio je na svom Fejsbuk profilu kosovski ministar odbrane, a prenosi KoSSev.

On je objavio 28 fotografija za, kako je naveo „naš zajednički 28. novembar“. „Zajedno smo jači“, poručio je ovaj ministar.

Mehaj je ujedno u Markaju i Topoji posetio, kako je naveo, „porodicu mučenika Biljbilja Brećanija“, odakle se požalio na „nepravedno postavljenu granicu“.

„Nepravedno su postavili granicu između nas, iako su nas razdvojili, nikada u tome nisu uspeli. Dakle, kada je Kosovo bilo u dimu i plamenu, naša braća i sestre su odmah otišli ​​i prešli na stranu Oslobodilačke vojske Kosova. Hrabri i odlučni, uvek su bili među najuglednijim borcima. Borba za slobodu Kosova je dokaz da zajedno, samo zajedno možemo uspeti“, poručio je Mehaj.

Uoči državnog praznika Albanije u Tirani se ujedno sutra održava zajednička sednica kosovske i albanske vlade, te su osim Mehaja u ovu zemlju otputovali i drugi prištinski zvaničnici.

Komentari

Vaš komentar