(FOTO, VIDEO) Kosovski policajci uhapšeni u centralnoj Srbiji

Vesti 14. jun 202314:36 > 17:33 574 komentara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, saopštio je MUP Srbije. Na vanrednoj konferenciji za novinare je rečeno da su uhapšeni bili "pod punom ratnom opremom".

Sva tri uhapšena bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa gps uređajima, mapama i drugom opremom.

Kako se navodi, brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv. Kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destaabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije. Policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad, navodi se u saopštenju.

Tanjug/ STR
Tanjug/ STR
Tanjug/ STR
Tanjug/ STR

O ovoj akciji hitno je obavešten šef države Aleksandar Vučić, koji je bio u ruskoj ambasadi, gde je prisustvovao prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije i po dobijanju informacije se zaputio u zgradu Predsedništva.

Brkić: Uhapšeni pod punom ratnom opremom

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić izjavio je na konferenciji za novinare da su specijalne jedinice antiterorističke policije, na više od kilometar u dubini teritorije centralne Srbije, locirali i uhapsili trojicu pripadnika Kosovske policije, u punoj ratnoj opremi sa automatskim puškama.

Brkić je rekao da su uhapšeni R. Z, B. S. i M. Š. koji su službenim vozilom „dačija daster“ došli do alternativnog prelaza na administrativnoj liniji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare