Kossev: Ukupno 11 uhapšenih zbog silovanja 11-godišnjakinje na Kosovu

Vesti 03. sep 202215:32 14 komentara
Erkin Keçi - Anadolu Agency

Policija Kosova je uhapsila još šest osoba u vezi sa sumnjom za trgovinu maloletnom osobom koju je prošle nedelje navodno silovalo još pet osoba, piše Kossev pozivajući se na portal Kallxo.

U tužilačkom dosijeu do kojeg je došao Kallxo stoji da su šestorica osumnjičenih u jednom danu navodno silovali i imali seksualne odnose sa maloletnicom u različitim motelima, javlja Kossev.

Povezane vesti:

Događaj se, kako se navodi, dogodio još 21. juna ove godine, kada su osumnjičeni, neki od njih, odlučili da maloletnicu upoznaju jedno sa drugim, a navedene osumnjičene radnje nad njom su vršene od ranog jutra.

U drugom dosijeu, za slučaj silovanja i seksualnih usluga koje su se navodno dogodile u junu, govori se o uhapšenima sa inicijalima D. R. (23), G.S. (25), B.S. (26), F.S. (22), M.S. (22) i M.R. (21).

Ova šestorica osumnjičenih terete se za trgovinu ljudima, seksualne usluge i silovanje 11-godišnje devojčice.

Prema tužilačkom spisu, okrivljeni D.R., star 23 godine, osumnjičen je da je 21. juna 2022. godine oko osam sati, protiv njene volje, izvršio polni odnos sa 11-godišnjom devojčicom. Ovaj 23-godišnjak je stupio u kontakt sa 11-godišnjakinjom preko društvene mreže Viber, imali su sastanak na jednoj lokaciji u Prištini, a zatim je uzeo 11-godišnjakinju i poslao je u motel iako je znao da je maloletna žrtva imala polni odnos sa njim.

Isto lice tužilaštvo sumnjiči da je počinilo krivično delo silovanje. Za D.R., pored sumnje za silovanje, tužilaštvo tvrdi da je isto lice nakon polnog odnosa sa 11-godišnjom devojčicom, dogovorio sastanak žrtve, sa drugim licima B.S. i G.S., radi njene dalje seksualne eksploatacije. D.R. je osumnjičen i za trgovinu ljudima.

Ostala dvojica okrivljenih, G.S., 25 godina i B.S., 26 godina, osumnjičeni su da su 21. juna 2022. godine seksualno iskorišćavali maloletnicu, isti su poslali maloletnicu u motel gde su sa njom imali polne odnose. Ovi muškarci, stari 25, odnosno 26 godina, osumnjičeni su za seksualnu trgovinu ljudima.

Drugi okrivljeni F.S., star 22 godine, osumnjičen je da je istog dana izvršio obljubu nad maloletnicom u motelu. Prvo iz dosijea tužilaštva proizilazi da je dvadesetdvogodišnjak sa 11-godišnjakom stupio u kontakt preko društvenih mreža, a zatim su se upoznali i nastavili u motelu.

Dvadesetdvogodišnjak je osumnjičen za krivično delo silovanje. Tužilaštvo je istu osobu teretilo za sumnju za trgovinu ljudima, jer se sumnja da je ista osoba upriličila jedanaestogodišnjakinji sastanak sa drugim osobama radi seksualne usluge.

Drugi okrivljeni M.R., star 21 godinu, osumnjičen je da je seksualno iskorišćavao maloletnicu dok je sa žrtvom stupio u kontakt preko F.S. Dvadesetjednogodišnji M.R. osumnjičen je za pružanje seksualnih usluga žrtve i trgovine ljudima, kao i za krivično delo silovanja. M.R. se sa žrtvom sreo u Prištini, a potom otišao u motel, gde se sumnjiči da je izvršio krivično delo silovanje.

U slučaju 11-godišnjakinje već ima dva slučaja koji će biti posebno istraženi. Jedan slučaj koji se navodno dogodio 27. avgusta, gde je pet osoba uhapšeno i poslato u pritvor zbog silovanja koje se navodno dogodilo u Prištini, i drugi slučaj koji se navodno dogodio 21. juna, gde je već uhapšeno šest osoba.

Komentari (14)

Vidi sve komentare