Kossev: Za medije na albanskom Goran Bregović je „inspirator masakra na Kosovu“

Vesti 04. avg 202110:3740 komentara
Izvor: Attila Kisbenedek/AFP (arhiva)

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku prenelo je vest da će muzičar Goran Bregović nastupiti na festivalu piva u Korči u Albaniji, navodeći da je Bregović svojom muzikom postao „inspirator za masakre na Kosovu“, piše Kossev.

Pročitajte još:

Organizatori Festivala piva su najavili da će Goran Bregović biti jedan od specijalnih gostiju ove godine. Vest albanskog portala abcnews.al, međutim, preneli su pojedini kosovski portali uz naslov: „Nekada inspiracija za masakre na Kosovu, srpski pevač pozvan na festival piva u Korči“, piše Kossev.

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku je prenelo vest o Bregovićevom navodnom nastupu, podsećajući i na njegov nastup u Tirani 2014, kada mu je tadašnji gradonačelnik Tirane, sadašnji premijer Edi Rama, dodelio ključeve grada.

Međutim dodaju, uz potpis iste albanske medijske agencije, da je Bregović sa svojom muzikom postao „inspirator za masakre na Kosovu“.

„Podsetimo da je Bregović postao inspiracija srpskih mitova, inspirator za masakre na Kosovu, posebno pesma ‘Kalašnjikov’“, objavili su Gazeta Ekspress, Indeksonline, Bota Sot.

Iako u izvornoj vesti abcnews.al, nema ovih delova, naslov o masakrima ostao je ipak vidljiv na URL vezi vesti, navodi Kossev.

Na zvaničnom sajtu Gorana Bregovića nije bilo potvrde da će učestvovati na Festivalu piva u Korči.

Komentari

Vaš komentar