Kostić: Ne zameram vladici Nikanoru na govoru o Europrajdu, to je pravedni gnev

Vesti 15. avg 202212:1020 komentara
Izvor: Aleksandar Barda/FoNet

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Dveri Ivan Kostić izjavio je da se ne može zameriti vladiki banatskom Nikanoru na njegovom govoru o Europrajdu jer su "različiti ljudi i temperamenti i neko mora nekad da podvikne zbog nekih pojava i skrene pažnju".

Povezane vesti:

„Nazvao bih to pravednim gnevom zbog totalitarne ideologije koju nam nameće Evropska unija. Ispadne se iz koloseka, možda se kaje možda i ne“, rekao je Kostić na konferenciji za novinare, u holu Skupštine.

Na podsećanje da je vladika Nikanor rekao da bi upotrebio i oružje, Kostić je naveo da Srpska pravoslavna crkva (SPC) nikad nije koristila te metode niti Dveri to podržavaju, navodeći da će taj pokret sve uraditi u okviru zakona, bez nasilja, da se Europrajd otkaže.

„Mi smo svoj stav iskazali da smo više za reči patrijarha Pavla – za blage reči i čvrste dokaze“, rekao je Kostić.

On je rekao da Srbija nikome ne preti i ne diskrimiše, ali bi trebalo da se ugleda na mađarskog premijera Viktora Orbana koji je zabranio istopolne zajednice.

Vladika Nikanor anatemisao je sve one koji budu organizovali i učestvovali u Europrajdu, a rekao je da bi upotrebio i oružje da spreči tu manifestaciju, da ga ima.

Komentari

Vaš komentar