Kovač isključila mikrofon poslaniku SNS-a, dobila aplauz opozicije (VIDEO)

Vesti 06. dec 202213:45 9 komentara

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je tokom svog izlaganja u Skupštini Srbije kritikovao novinarku Nove S Jelenu Obućinu i pokazivao naslovne stranice dnevnog lista Danas, što je izazvalo burno negodovanje poslanika opozicije. Zbog buke koja je nastala u sali i odbijanja Markovića da prekine sa izlaganjem, predsedavajuća sednicom Elvira Kovač isključila mu je mikrofon, na šta je opozicija reagovala aplauzom.

Pročitajte još:

Marković je kroz postavljanje pitanja rekao da jednog poslanika u Kruševcu zovu „NATO Lokator“, dok je poslanika Mirosla Aleksića nazvao „dokazanim lažovom“.

On je izneo i optužbe na račun novinarke Nove S Jelene Obućine, optužujući je da vodi kampanju protiv predsednika, a zatim je pokazivao naslovne strane lista Danas tvrdeći da „ne postoji medijski mrak“. Poslanici opozicije su na ovo burno reagovali, dobacivanjima i udaranjem rukama po skupštinskim stolovima.

Predsedavajuća Elvira Kovač je više puta pozvala poslanike da se smire, a Markovića da završi svoje izlaganje, ali pošto on to nije učinio, a buka se nije stišavala odlučila je da mu isključi mikrofon.

Kovač je rekla poslanicima da niko nema pravo da viče i da „niko ne želi da počne da deli opomene“.

Posle toga su u salu ušli članovi vlade i nastavljena je rasprava o budžetu i još 34 predloga zakona, kredita i izbora sudija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare