Kovačević: Razmišljam o ostavci u Odboru, neću da učestvujem u sahrani kulture

Vesti 08. mar 202310:13 17 komentara

Pisac i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu Siniša Kovačević kaže da razmišlja da podnese ostavku na tu funkciju, jer neće "da učestvuje u sahrani srpske kulture".

Navodi da u Odboru većinski sede SNS-ovci.

„Ako ja tamo ne mogu da defišem zaključak o određenom problemu, nego ga definiše većina, pa čemu ja onda tamo služim?! Ja tamo sedim među ljudima koji se ne bave kulturom, velika većina su samo njeni konzumenti“, ističe on u Novom danu na TV N1.

Kaže da još razmišlja o tome i pokušava da reši ličnu dilemu – „ili si zagazio u Moravu, pa ćeš sad spasavajući dignitet da se vratiš na obalu podjednako mokar, ili ćeš plivati na drugu obalu, dokazujući sa kojim Scilama i Haribdama si suočen“.

Navodi da je „užasnut“ i da smo se vratili u period verbalnog delikta.

Podseća i na slučajeve Marka Vidojkovića i Nenada Kulačine koji su zbog svog podkasta „Dobar, loš, zao“ dobili pretnje smrću, zbog kojih je Vidojković izmešten iz zemlje, zajedno sa suprugom.

„Najdemokratskija sprava na svetu je daljinski upravljač. Ako ti se ne sviđaju psovke koje Vidojković koristi u svojim romanima, ili ono što priča i misli, promeni kanal. Nije način da boreći se za slobodu svoje zemlje tebi bude ugrožen život. Potpuno sam na strani svih ljudi koji su zbog svog dela bili ugroženi“, kaže Kovačević i dodaje da će mu proći život u borbi sa vetrenjačama.

O nesreći Vučićevog kuma: „Voleo bih da kum ima isti tretman kao ja“

O saobraćajnoj nesreći koju je na beogradskom dedinju izazvao Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u vozilu marke „mercedes meklaren“ koje košta više stotina hiljada evra, kaže da bi „voleo da kum ima isti tretman kao što bih ga imao i ja“.

Povezane vesti

„Neću ja da potpaljujem lomaču ispod kuma, nisam ja lovac na veštice, ako je kriv neka odgovara. Ali, ne bih voleo da se to završi kao u Doljevcu i zbunjen sam činjenicom da se tako histerično napadaju novinari, da se skidaju tablice sa automobila“, navodi, aludirajući na činjenicu da je policajac posle udesa novinare koji su došli na mesto događaja pitao kako su saznali i sa „meklarena su skinute tablice“.

Petrović je upravljao vozilom marke „mercedes meklaren“, kada se zakucao u ogradu u Užičkoj ulici kod broja 46. Tom prilikom oborio je tri stuba i udario u auto marke „opel korsa“.

Prema saznajima portala nova.rs, dve ženske osobe su povređene i one su prevezene u Urgentni centar.

Prema nezvaničnim informacijama, Petrović je ulazio iz sporedne ulice u Užičku, a do sudara je došlo pošto nije propustio „opel korsu“.

„Kako neko ko je bio go kao karabin ima auto od 700.000 evra“, pita Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare