Kosovska policija objavila da ipak „od 22. novembra kreće kažnjavanje vozača“

Vesti 20. nov 202216:55 72 komentara
N1

Od 22. novembra do 21. januara, kažnjavaće se svi vlasnici vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu koji nisu preregistrovali automobile na RKS, potvrdila je Kosovska policija, uoči sutrašnjih razgovora u Briselu, prenosi KoSSev.

Kako je prvobitno najavila kosovska policija, kažnjavanje vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne 21. novembra.

Iz KP su saopštili danas da u skladu sa operativnim planovima, nastavljaju policijsko angažovanje u sprovođenju odluke kosovske vlade u vezi sa preregistracijom, a koja je doneta 28. oktobra, prenosi KoSSev.

Pročitajte još

Reč je o odluci o preregistraciji vozila sa oznaka „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ na RKS registarske oznake, koja se sprovodi kroz više faza.

Iz policije podsećaju da su od 1. novembra vlasnicima vozila sa, kako navode „nelegalnim tablicama“ izricali opomene, uz uputstvo da se obrate Centru za registraciju vozila.

Kako navode, do danas je izrečeno oko 1.740 ovih opomena.

Prva faza primene odluke o preregistracij, međutim, završava se sutra, odnosno 21. novembra.

„Nakon ovog datuma, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Republike Kosova sa ovakvim nelegalnim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Kosova će početi sa sprovođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi“, navodi se.