Kragujevac kupuje „Oko sokolovo“, opozicija kaže – naredba iz Beograda

Vesti 10. feb 202311:32 18 komentara
N1

Javno komunalno preduzeće "Šumadija" nabaviće vozilo sa sistemom za kontrolu saobraćaja "oko sokolovo" sa kompletnom opremom koje će koštati 19 miliona dinara. Kragujevačka opozicija kritikuje ovu nabavku, ističućui da grad već poseduje "pauk" vozila, a da je naplata parkiranja visoka i da kupovina novog sistema dolazi posle - naredbe iz Beograda.

Predstavnici vladajuće koalicije su na današnjoj sednici gradske Skupštine naveli da će to vozilo biti u službi unapređenja kontrole plaćanja parkiranja i uočavanja nepropisno parkiranih automobila.

Pročitajte još:

Odbornica SPS-a Gordana Todorović je rekla da grad Kragujevac ima tri „pauk“ vozila od kojih je jedno staro preko 20 godina, a da je za grad ove veličine potrebno 10 takvih vozila.

Ona je ocenila da su dva pauk vozila nedovoljna da se efikasno uklanjaju nepropisno parkirana vozila.

„Prednosti ‘oka sokolovog’ su da uočava 2.000 automobila u jednom satu i menja 20 kontrolora“, rekla je Todorović.

Ona je navela da je to „win-win“ kombinacija, da doprinosi komunalnom redu, ali i povećanju prihoda u budžetu grada, koji će se upotrebiti za asfaltiranje ulica, komunalnu infrastrukturu, vrtiće i dečja igrališta.

Šef opozicione odborničke grupe Alternative Slađan Rakić je kritikovao odluku da se kupi „oko sokovolo“ za 19 miliona dinara uz ironičnu primedbu da Kragujevac „ima sve“, pa mu samo fali „oko sokolovo“.

„Mislim da je ludost kupovati ovo vozilo za 19 miliona dinara. Kupujemo ‘oko sokolovo’, a svuda rupe po gradu“, kazao je Rakić.
On je rekao da grad već ima „pauk“ vozila za odvoz nepropisno parkiranih automobila, a da je naplata parkinga velika, preko 95 odsto.

Rakić je još rekao da je jedini razlog za kupovinu „neka naredba“ koja je došla iz Beograda.

„Oko sokolovo“ je 2020. godine prvo počelo da „lovi“ nepropisno parkiranje u Beogradu. Od avgusta prošle godine kažnjava vozače u Nišu, a od početka ove i u Novom Sadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare