Kraj septembra u znaku letnjeg vremena: Kada sledi promena

Vesti 30. sep 202308:20 0 komentara
Nikola Kojić

Septembar završavamo u znaku letnjeg vremena. Iako je jesen zvanično počela, slobodno možemo reći da je septembar bio letnji mesec.

Imali smo veliki broj toplih dana sa najvišom dnevnom temperaturom iznad 25 stepeni – letnjih dana. Bilo je i tropskih dana, u kojima je maksimalna temperatura prelazila 30 stepeni. Dakle, temperatura je proteklog meseca bila iznad proseka. S druge strane, broj dana sa kišom, kao i količina padavina, ostali su ispod proseka.

Poslednji septembarski dan biće sunčan i topao. Naredna noć i sutrašnji dan donose nam blažu promenu vremena, ali već od ponedeljka ponovo ćemo imati više sunčanih intervala.

Do kraja dana iznad većeg dela zemlje zadržaće se pretežno vedro i sunčano vreme. Ponegde će doći do dnevnog razvoja oblaka, ali neće biti padavina, vreme i danas ostaje toplo i stabilno.

Pročitajte još

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura danas će biti u intervalu od 23 do 28 stepeni.

U kasnim večernjim satima naoblačenje sa severa zahvatiće Srbiju, pa tokom noći i sutra tokom dana u većem delu zemlje očekujemo slabu kišu ili kratkotrajni pljusak. Padavina će sutra biti uglavnom južnije od Vojvodine. Biće tek za stepen do dva svežije, a onda od ponedeljka pa sve negde do 10. oktobra možemo da očekujemo lepo i sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom do 27 stepeni.