Kreni-promeni: Međunarodnu zajednicu više zanima litijum nego ljudska prava

Vesti 25. jan 202312:47 7 komentara
Ilustracija/Shutterstock

Predstavnik pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović ocenio je da međunarodnu zajednicu ne zanima dovoljno pitanje korupcije i kontrole medija u Srbiji.

„Stranke ne žele da reše ovaj problem, one su ga stvorile. Međunarodnoj zajednici, iako se u svojim izveštajima povremeno bavi ovim temama, pitanje slobode medija i ljudskih prava očigledno nije najbitnije. Međunarodnim predstavnicima je kopanje litijuma očigledno bitnije od ljudskih prava. Upravo je to uzrok zašto građani Srbije imaju sve manje poverenja u evropske integracije“, ocenio je Manojlović.

Kako se navodi u saopštenju, na konferenciji „Borba protiv zarobljavanja države u Jugoistočnoj Evropi: ispunjavanje evropskog obećanja o vladavini prava“, Manojlović je rekao da je jedan od ključnih problema u Srbiji korupcija i kontrola medija.

„Javni medijski servisi prodaju marketing minute privatnim medijskim agencijima za male pare a oni ih višestruko prodaju javnim i privatnim preduzećima. Državna javna preduzeća i medijske agencije daju novac privatnim medijima i na taj način ih kontrolišu“, naveo je on.

Manojlović je dodao da je to sprovodila i prethodna vlast.

„Danas iste stvari uz još veću kontrolu, sa bukvalno istim ljudima, sprovodi sadašnja vlast. Ako gledate ovaj izveštaj, ali i neke kasnije, videćete da su isti ljudi i u prethodnom i u sadašnjem bili zaduženi za medijsku kontrolu i korupciju“, rekao je Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare