Kreni-Promeni: Vlast želi da „skuva“ javnost kako bi iskopavala litijum

Vesti 04. dec 202215:264 komentara
Rio Tinto
Izvor: N1

Pokret Kreni-promeni saopštio je da su "predstavnici vlasti ubeđeni da će svojom novom medijskom strategijom uspeti da "skuvaju" javno mnjenje i omoguće iskopavanje litijuma i bora od kojeg su odustali pod pritiskom naroda".

„Narednih meseci trajaće velika bitka za javno mnjenje, koja će odrediti sudbinu Srbije. Verujemo da vizija Srbije nisu rudnici prljave tehnologije, opustela i uništena Srbija iz koje ljudi beže“, poručio je Pokret na, kako je navedeno u saopštenju, godišnjicu „najveće blokade“.

Kako je saopštio, „prošlogodišnje blokade bile su najmasovnija pobuna posle 5. oktobra, zahvaljujući veličanstvenim narodnim blokadama povučen je Zakon o eksproprijaciji, izmenjen zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i ukinuti prostorni planovi Jadra i Loznice“.

„Nakon što je vlast ispunila zahteve naroda, zajedno sa meštanima iz ugroženih područja i brojnim organizacijama, organizovali smo prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je za svega 20-ak dana, uprkos opstrukcijama ;od strane brojnih lokalnih samouprava, potpisalo preko 38.000 građana“, naveo je Pokret Kreni-promeni.

„Medjutim, narodna inicijativa predata je Narodnoj Skupštini koja se do današnjeg dana nije izjasnila o ovom predlogu zbog čega smo Ustavnom sudu predali žalbu protiv Narodne Skupštine“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar