Manojlović: Pobeda! Ali ako ne završe sve do petka, u subotu se vidimo na Gazeli

Vesti 08. dec 202116:55 > 17:31 68 komentara
FoNet/Milica Vučković

Predstavnik pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović proglasio je pobedu građanskih protesta, nakon što je Vlada Srbije najavila izmene Zakona o referendumu i iz Skupštinske procedure povukla Zakon o eksproprijaciji. Upozorio je ipak da ako sve ne bude formalnopravno završeno do petka, u subotu opet sledi blokada saobraćajnica u Srbiji.

Nakon što je Vlada Srbije na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, i Narodnoj skupštini predložila izmene Zakona o referendumu, Manojlović je na Tviteru objavio pobedu građanskih protesta.

Izašlo saopštenje (Vlade Republike Srbije). POBEDA! 1. Povučen Zakon o eksproprijaciji. 2. Kreću izmene Zakona o referendumu. Ako završe sve formalnopravno do petka – proslava na Trgu Republike. Ako ne završe – vidimo se na Gazeli“, napisao je Manojlović.

On je pre nego što se Vlada oglasila, takođe na Tviteru, objavio tri opcije za ekološke proteste, u zavisnosti od toga šta će vlast odlučiti.

„Ako ne budu ispunjena 2 zahteva – blokada autoputeva 3 sata; Ako ispune 1 zahtev – blokada autoputa traje 1 sat; Ako ispune oba zahteva – idemo proslavu na gradskim trgovima, bez autoputeva“, napisao je on.

Podsetimo, večeras bi povodom povlačenja Zakona o eksproprijaciji i izmena Zakona o referendumu, javnosti trebalo da se obrati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare