Krijumčarili desetine hiljada evra i dolara u pelenama, uhvaćeni na Gradini

Vesti 12. feb 202418:12 1 komentar
Carina Srbije

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 130.000 evra i 5.500 dolara skrivenih u paketu dečjih pelena, saopštila je Uprava carina.

Devizni prekršaj je otkriven je 10. februara, kada je na red za izlaznu kontrolu pristigla “KIA“ stranih registarskih oznaka kojim je tročlana porodica putovala iz Austrije ka Bugarskoj, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Kako se navodi, bračni par koji je putovao sa dvogodišnjim detetom je službenicima potvrdio da nemaju ništa da prijave, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, u torbi sa dečjim stvarima otkriveno je i pakovanje pelena koje je poslužilo kao mesto skrivanja neprijavljenih deviza, a ubrzo je utvrđeno da se među pelenama nalazi kesa sa 130.000 evra, kao i koverat sa 5.500 dolara, kažu iz Uprave carina.

S obzirom da novac nije bio prijavljen na ulazu u zemlju i da putnici nisu posedovali potvrdu o prijavi, odmah im je vraćeno po 10.000 evra po osobi, a ostatak novca (100.000 evra i 5.500 dolara) je zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

„Podsećamo da svi putnici, uključujući i one kroji kroz našu zemlju samo prolaze do svojih krajnjih destinacija, na ulazu obavezno treba da prijave svaki iznos veći od 10.000 evra (koji se odnosi i na odrasle i na decu), jer će tada dobiti potvrdu o prijavi novca i kasnije će uz pomenutu potvrdu bez ikakvih problema napustiti zemlju na nekom drugom prelazu“, navode iz Uprave carina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare