KRIK: Četiri godine pišemo o Belivuku, nismo nikada dobijali odgovore

Vesti 04. feb 202114:25 15 komentara
Bojana Pavlović
N1

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović izjavila je za N1 da taj istraživački portal već četiri godine piše o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i da za to vreme nisu mogli da dobiju nijedan konkretan podatak od nadležnih organa.

Pavlović je rekla i da jutros nisu uspeli da dobiju nikakava zvaničan odgovor o akciji hapšenja Belivukove kriminalne grupe, a kao i ostale medijsek kuće, nisu dobili poziv na obraćanje ministra policije Aleksandra Vulina tim povodom, kojem je prisustvovala samo agencija Tanjug.

„Bilo je teško potvrditi da se konferencija dešava, i iz Biroa MUP-a su nam rekli da su i oni za to saznali iz medija“, istakla je novinarka KRIK-a.

Podsetila jeda je taj portal poslednje četiri godine pisala o Belivukovoj grupi, i da nikada nisu mogli da dobiju nikakve konkretne podatke od nadležnih organa.

„A, sada vidimo da dolaze infornacije iz tabloida, da se ozbiljna krivična dela ovoj grupi stavljaju na teret. Neverovatno je da se nisu obratili nadležni sa detaljnijim informacijama“, kazala je Pavlović.

Iako je Belivuk široj javnosti postao poznat nakon što je pretukao člana obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, što su zabeležile bezbednosne kamere, Pavlović je podsetila da je on bio učesnik brojnih incidenata još od 2013. godine kada je demolirao kafić „Holivud“ u vlasništvu Aleksandra Vavića.

Ukazala je i da je Belivuk prvobitno bio označen kao izvršilac ubistva Vlastimira Miloševića u centru Beograda, a na kraju je bio optužen samo za pomaganje i za to je na kraju oslobođen.

„Svi ti postupci su se osipali i propadali. Veštaci i svedoci su promenili iskaz, rekli su da je bio nesporazum“, istakla je Pavlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare