Krivične prijave vlasnicima nelegalnih klanica u Novom Pazaru

Vesti 11. avg 202212:14 2 komentara
Krava, Krave
N1/arhiva

Novopazarska policija, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom, podnela je Osnovnom tužilaštvu krivične prijave protiv R.K. i E.Ž. iz tog grada zbog sumnje da su držali nelegalne klanice, objavio je radio Sto plus. Oni se sumnjiče da su vršili klanje životinja u neregistrovanim objektima u Ulici Jaklja, koji su bili priključeni na gradsku kanalizacionu mrežu zbog čega postoji verovatnoća da se krv tim putem slivala i zagadjivala reku Jošanicu.

Protiv njih su podnete krivične prijave zbog neovlašćenog obavljanja odredjenom delatnošću.

Policija i veterinarski inspektori kontrolisali su i registrovanu radionicu za preradu mesa gde su zatekli oko 1.000 kilograma nepropisno obeleženog sirovog mesa koje je oduzeto.

Prema nezvaničnim informacijama radija Sto plus, u pitanju je poznata novopazarska mesara, a protiv njenog vlasnika će biti podneta prekršajna prijava.

U istoj akciji izvršena je kontrola i objekta u selu Osoje, ali nije utvrdjeno da se u njemu vrši klanje životinja.

Akcija policije i veterinarske inspekcije usledila nakon poslednjeg u nizu izlivanja krvi u reku Jošanicu i apela gradske inspekcije da se ta dva organa aktivnije uključe u kontrolu rada nelegalnih klanica na teritoriji Novog Pazara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare