Krizni štab pojasnio nove mere tokom vikenda

Vesti 26. feb 202115:26 > 16:38 67 komentara

Ministarka i epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević rekla je da će svi ugostiteljski objekti tokom vikenda, nezavisno od toga da li imaju baštu ili ne, raditi od 6 do 14h, a nakon toga je moguća dostava. "Nije moguće vršiti ni takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima nakon 14h". Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima kako samostalnih, tako i onih u okviru hotela - služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom, u baštama, a šalter usluga u objektima na ski stazama je takođe moguća samo do 14 časova, istakla je.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića, mogu vršiti  24 časa dnevno, dodala je.

Hoteli mogu vršiti uslugu služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima, navela je ministarka. „A od 14 do 22 časa ova usluga je dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju“, rekla je i pojasnila da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima posle 14 sati, tokom vikenda.

Tržni centri, kladionice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za dane vikenda radiće od 6 do 14 sati. Sportski objekti koji imaju ranije zakazane aktivnosti biće dostupni i za te namene nakon 14 časova, dodala je.

Povezano:

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, medicinske ordinacije, pozorišta, veterinarske ordinacije i laboratorije radiće kao i do sada.

Frizerski i kozmetički saloni i objekti iz oblasti pružanja zanatskih usluga mogu ovog vikenda da rade od 6 do 20 časova, navodi ministarka.

Jasno je zašto su te mere donete, konstantno beležimo rast novoobolelih, rekla je Kisić Tepavčević, podsećajući da svakoga dana imamo par hiljada novih nosilaca infekcije koji su i prenosioci.

Rekla je da o policijskom času nisu razgovarali, a poručila je da su mere tokom vikenda opomena da je virus tu, i zamolila da ne izlaze svi u tržne centre do 14h…

Naredni sastanak je u ponedeljak.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare