Kroz Aleksićevu školu prošlo 3000 dece, u ponedeljak saslušanje

Vesti 17. jan 202119:0831 komentara

Vlasnik i nastavnik čuvene škole glume, kroz koju je prošlo 3.000 dece, Miroslav Aleksić, uhapšen je nakon što ga je pet učenica optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje. Policija je saopštila da su dve žrtve u vreme počinjenih dela bile maloletne. Hapšenje je usledilo nakon pisanja dnevnog lista Blic i objavljivanja priče glumice Milene Radulović.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta. Ona je zajedno sa još nekoliko devojaka, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Nakon toga, usledilo je hapšenje i zadržavanje, a uz krivičnu prijavu, Aleksić će sutra biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Povezano:

„Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja. Nećemo odustati. #silovanjemaloletnihlica i #pedofilja nisu dopustive“, navela je Milena Radulović.

Sumnja se da je Aleksić u vremenskom periodu od 2012. do 2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Igor Jurić, čija fondacija je bila u kontaktu sa jednom od učenica, rekao je za N1 da je to tema na kojoj se radi već neko vreme i da očekuje da će u ovom slučaju tužilaštvo odraditi svoj posao.

„Milena je, kada već pričamo o njoj, jedna već izgrađena glumica i ima već zavidnu karijeru, ne samo u Srbiji već i u inostranstvu. Njoj je najmanje bilo potrebno da se na ovaj način, kako su neki rekli, reklamira. Ali se odvažila, ne samo zbog sebe već i zbog porodice, prijatelja i nekih budućih i prošlih žrtava. Verujete ovo je važan slučaj, jer neki od slučajeva koji čekaju da se započnu ili završe mogu na kraju rešiti onako kako treba i da svi ti koji su radili to što jesu dobiju šta zaslužuju“, istakao je Jurić.

Da ga je vest zatekla, za N1 rekao je pisac Miomir Petrović, koji je naglasio da će – za razliku od drugih istraga, ova istraga biti brza: „Pa ćemo videti da li su to napadi sa osnovom ili ne. Ukoliko jesu, onda smo mi kao društvena zajednica zadali sebi autogol. Da je nešto što je godinama stajalo kao stožer, kao izvorište nečega što je glumačka artikulacija, da čovek koji to reprezentuje već godinama, koji je postao brend, bude uključen u nešto što je, ako se potvrdi optužba, zaista strašno…“

Nakon istupa u medije, Mileni Radulović podršku su pružile mnoge kolege.

„Divim se hrabrosti i odlučnosti Milene Radulović da razotkrije zlo koje se već godinama i decenijama krije iza maske uspešnog pedagoga, a koji je u stvari moralna nakaza“, napisala je glumica Mirjana Karanović.

„Hvala za hrabri glas, draga Milena, za sve što ti treba, javi se, uz tebe sam“, poručila je Danijela Štajnfeld koja je u Pressingu u septembru pričala da je i sama bila žrtva silovanja.

Podrška i od glumaca Milana Marića, Aleksandra Radojičića, Ivana Bosiljčića, Miodraga Radonjića, koleginice Nine Janković, Jelisavete Orašanin, Ane Franić, Nade Šargin i mnogih drugih javnih ličnosti.

MUP je nakon hapšenja uputio poziv svim žrtvama učitelja glume da se jave. Blic je javio da su još dve devojke danas u policiji dale izjavu.

Komentari

Vaš komentar