Krušik kažnjen za prekomerno emitovanje štetnih gasova, aktivisti nezadovoljni

Vesti 23. jun 202312:50 1 komentar
Vladimir Radosavljević
N1/Milena Kuzmanović

Privredni sud u Valjevu doneo je danas pravosnažnu presudu protiv kompanije Krušik zbog preterane emisije štetnih gasova iz dimnjaka svojih kotlarnica po prijavi koju je pred Osnovnim tužilaštvom u Valjevu krajem prošle godine pokrenulo valjevsko udruženje građana iRevolucija.

Fabrika Krušik, kao pravno lice, zbog prestupa iz oblasti zaštiti životne sredine kažnjena je 200 hiljada dinara po osnovu dva člana iz Zakona o zaštiti životne sredine i to za prekomernu emisiju štetnih materija i zbog nepreuzimanja neophodnih mera kako bi se ta emisija smanjila i zaustavila.

Po istom osnovu sa 20 hiljada dinara kažnjena je direktorka Krušika Jovanka Andrić kao odgovorno lice.

Vladimir Radosavljević iz iRevolucije nakon objavljivanja presude izjavio je za N1 da nisu zadovoljni presudom jer njima u udruženju nije cilj da Krušik i direktorka budu novčano kažnjeni, već da se učine koraci kako bi se smanjilo aerozagadjenje u Valjevu, koje svake godine odnese par stotina života o čemu svedoče i podaci Svetske zdravstvene organizacije.

Prema podacima iRevolucije, a što se moglo čuti i danas na ročištu, Krušik učestvuje sa 25 odsto ukupnog aerozagađenja u Valjevu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare