Kupila pile na pijaci u Novom Sadu, iznenadila se kada je videla šta je unutra

Vesti 26. apr 202322:13 25 komentara
Pixabay

Jedna Novosađanka objavila je na društvenim mrežama šta je doživela nakon kupovine piletine na Ribljoj pijaci u tom gradu.

Naime, ona je na Tviteru objavila fotografiju pilećeg filea koje je njena ćerka kupila na Ribljoj pijaci kod registrovanog prodavca gde uvek kupuje. Međutim, kada je rasekla parče mesa iznenadila se onim što je videla unutra.

„Ćerka kupila pile danas na Ribljoj pijaci kod registrovanog prodavca, gde uvek kupuje. Da ga iseče, kad… Zna li neko šta je ovo?! Šta nam ovo rade ljudi moji?!“, napisala je ona na Tviteru uz priloženu fotografiju koja je izazvala reakcije brojnih korisnika Tvitera.

Na prvi pogled izgleda kao da je u pitanju neko punjenje filea, međutim, jedan korisnik društvenih mreža je objasnio da u pitanju bolest zelenih mišića zbog prebrze utovljenosti. On je dodao da je meso neispravno jer je u pitanju infekcija i da ga obavezno vrati i prijavi inspekciji.

Drugi su napomenuli da ovakvo stanje mesa može i da nastane kad se meso više puta odmrzava i zamrzava.

„Ako je pileće belo meso unutra zelene boje, to ukazuje na prisutnost bakterije Pseudomonas fluorescens u mesu. Ova bakterija može se pojaviti kada se meso dugo skladišti na temperaturama između 4°C i 10°C, ili ako se meso ne skladišti na dovoljno niskim …“.

Bilo je i šaljivih komentara poput „Mlado, još zeleno unutra, treba da sazri“; „Piletina punjena avokadom“; „Jadno pile, izgleda ko da biljka raste u njemu“, „Punjeno belo po ceni obično belog, a još se žališ“, „Da nije kupljeno kod Cvarkove babe?“, prenosi Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare