Kurir povukao naslovnu o Šapićevim funkcijama, za N1 navode: Nismo imali potvrdu

Vesti 09. maj 202113:37 > 15:50 komentara
Kurir

Dnevni list Kurir povukao je naslovnu stranu svog izdanja za subotu, 8. maj, na kojoj su prvobitno objavljeni detalji navodnog dogovora predsednika Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića. U odgovoru na pitanje N1 zašto su promenili naslovnu, saopštavaju - nisu hteli da rizikuju da puste netačnu informaciju u javnost.

Prvo izdanje naslovnice ovog tabloida sadržalo je detalje u vezi s dogovorom Šapića i Vučića, lider SPAS-a će navodno dobiti četiri visoke funkcije nakon pristupanja SNS-u, i to – mesto potpredsednika SNS, mesto gradonačelnika Beograda, mesto gradskog arhitekte, a pod znakom pitanja je mesto u Sekretarijatu za finansije.

POVEZANE VESTI

Nakon slanja ovakve naslovne strane redakcijama, Kurir je zatražio njeno povlačenje i u narednih par sati je poslao drugu naslovnu stranu sa koje je ta priča izostala.

„Redakcija je odlučila da promeni naslovnu stranu u petak zato što smo u međuvremenu došli do novih izvora koji nam nisu potvrdili početnu informaciju i koji su nam naveli da razgovori o funkcijama pomenutim u tekstu nisu ni vođeni. Zato smo povukli tekst i nismo hteli da rizikujemo da pustimo netačnu informaciju u javnost“, navodi se u odgovoru N1.

Kako su dodali, u radu štampanih medija promene naslovnih strana u poslednjem trenutku se ne dešavaju retko.

„Promene naslovnih strana, usled želje da se u nečemu bude prvi i čekanja konačne potvrde pred zatvaranje broja se ne dešavaju retko i nije prvi put da se nešto pojavi u toku pripreme za štampu, zbog čega se naslovna odmah i menja. Naša redakcija čitav proces obavlja transparentno i naslovne strane šalje svim zainteresovanim medijima, uključujući i N1, kako je bilo i ovog puta. Nakon toga smo poslali i novu naslovnu. Koliko je nama poznato, prva verzija naslovne strane nije se nigde pojavila i nije bila tema rasprava na društvenim mrežama“, navode iz Kurira.