Kurti: Kriminalca Radoičića ranije dočekivao premijer, sad ima nalog za hapšenje

Vesti 04. avg 202221:10 > 21:143 komentara
aljbin kurti n1
N1

Zbog velike kampanje dezinformisanja, koju je sproveo Beograd, dogovorili smo se sa međunarodnim faktorima da odložimo sprovođenje odluke o reciprocitetu do septembra, poručio je danas u Skupštini Kosova premijer Aljbin Kurti, uz ocenu da se sada sprovodi ono što je trebalo učiniti pre 11 godina.

U Prištini se danas drugi dan zaredom održava sednica kosovske skupštine koju je, uprkos brojnim tačkama na dnevnom redu, obeležila rasprava Kurtija i opozicije zbog odlaganja primene odluka o srpskim dokumentima i registarskim tablicama.

Povezano:

Kosovska vlada donela je 29. juna odluku prema kojoj su građani bili obavezani da od 1. avgusta registarske tablice sa oznakama srpskih gradova na Kosovu zamene tablicama „RKS“ i da se od istog dana uz srpske lične karte na prelazima uzimaju i deklaracioni listići „ulaz-izlaz“, prenosi Kossev.

„Čekalo se 11 godina, dok je sada za manje od mesec dana žurba. Ovaj mesec je bio teži od onih 11 godina. Dosta smo mi uradili, ali iz Beograda je krenula divlja kampanja. Bolje 1. septembar nego nikad“, istakao je Kurti.

Kurti je poručio i da na Severu „nikada nije bilo veće borbe protiv korupcije“.

„Pre četiri godine glavni današnji kriminalac (Milan) Radoičić dočekan je u kancelariji premijera, a danas ima nalog za hapšenje i na crnoj je listi SAD. Došao je na Sever radi jednog videa i u Srbiji je. To je velika razlika“, naglasio je Kurti.

Nemojte mi prodavati patriotizam i moral, jer vas dobro poznajemo, poručio je Kurti nekadašnjem premijeru Ramušu Haradinaju.

Haradinaj: Lajčak prvo zove Vučića i kaže Kurtiju vrati se nazad

„Ne uzimaj zasluge za crnu listu. To su učinile SAD. Reci nam šta će biti sa (Goranom) Rakićem. Ti si u stolici sa njim“, rekao je Haradinaj, na šta je Kurti odgovorio da je učešće Srpske liste u Vladi Kosova ustavna obaveza.

Vidim da su u Samoopredeljenju uzvišeni zbog činjenice da je njihov premijer postao „dobar momak’“ i da ga međunarodni predstavnici hvale, kazao je Haradinaj.

„Lajčak prvo zove Vučića i kaže Kurtiju vrati se nazad. Da bi rešio unutrašnje poslove ovaj premijer treba da poveća plate policajcima, da im da dodatak, garancije, zakone i penziono osiguranje. On sedi na jugu, a ljude šalje na sever“, rekao je Haradinaj.

Komentari

Vaš komentar